New Years Eve in Paris

Sunday, January 08, 2006

Hallo dit is mijn eerste posting. dit om al een beetje een voorproefje te krijgen van de posts die ik hier zal zetten als ik in Japan zit.

Ik ben met Oud en Nieuw naar Parijs geweest met mijn
allerliefste vriendinnetje Sietske ten Kate. Vrijdag in het donker en de kou vertrokken om maar zo vroeg mogelijk aan te komen in Parijs. Ondanks dat Sietske misselijk is omdat ze iets verkeerds had gegeten houd ze zich goed en wonderlijk genoeg rijden we in een keer goed naar het hotel. dit door de uitstekende navigatie talenten van sietske die ons nog van pas zullen komen tijdens de Amsterdam-Dakar rally die we over 4 jaar samen zullen rijden.

Vrijdag aangekomen sneeuwde het prachtig, die sneeuw veranderde als snel in natte percipitatie en vervolgens gewoon ijskoudekledder. Na een beetje rondgedwaald te hebben in Lafayette, Ile de Paris en Quartier Latin hadden we het wel gehad. Na gegeten te hebben in een pizzeria'tje en de auto geparkeerd op een gratis plek terug naar het hotel.

De volgende dag was beter, Louvre bezocht en Des Invalides. Sietske nog steeds geen trek, ik des te meer. hmmm lekker pain aux J
ambon. de oud jaars mis in de Notre Dame meegepikt, vervolgens schaatsen en face de hotel de Ville en Centre Pompidou by night. Nieuwjaar gevierd op de trappen van de Sacre Coeur. Viel een beetje tegen omdat die fransen niet echt aan vuurwerk doen (behalve 340 auto's die in de buitenwijken de lucht in gingen). Sta je daar over heel Parijs uit te kijken gebeurt er bijzonder weinig. Gaan stappen op Rue Saint-Germain. 7e voor een biertje.. hm. voordeel daarvan is dat je volgende dag voor het eerst op nieuwjaars ochtend geen kater hebt.

Laatste dag met de Mini rondgetoerd door de stad. Pere Lachaise en koffie om de hoek bij de Seine. vervolgens over de kleine weggetjes terug naar Middelburg. weer zonder ook maar een enkele keer verkeerd te rijden(afgezien van een paar extra rondjes op de rotonde).


Anonymous Anonymous :

Hey lief
Ziet er goed uit! Jaja, dat was me nog eens wat in Paris. Volgend jaar weer? :) Maar van Amsterdam-Dakar rally ben k nog niet zo zeker hoor!
Fijn dat je een site gaat bijhouden, weet k tenminste waar je mee bezig bent zo ver weg... Maar ik zal je toch heel erg missen!
Dikke zoen, Siets

Anonymous Anonymous :

Hallo Maarten,

Pappie en ik zijn net terug uit Dublin. Reinouds flat is klein maar wel lux met 2 badkamers en 2 slaapkamers, maar wel een kleine zitkamer en een keuken met allemaal nieuwe luxe apparaten, waarvan zowel de dishwasher als de ijskast het niet doen. Het eten wordt dus buiten op het balkonnetje gezet, maar soms is het de volgende dag helemaal op met alleen wat verscheurd karton.

Dublin is super gezellig. Inderdaad heel veel jeugd en heel veel engelse bruine kroegen met mooie glas en loodramen. Je staat er buik aan buik en vaak is er life music. We zijn in de oude bibliotheek geweest met vele duizenden oude boeken, die Google wil scannen en op Google wil zetten (alle boeken waarop geen auteursrecht meer opzit + ze moeten natuurlijk wel goedkeuring krijgen om de bladzijden te scannen). Deze boeken zijn al vele honderden jaren oud, dus auteursrecht is niet het probleem; wel de kwetsbaarheid.
Rein is ontzettend enthousiast. Had net een functioneringsgesprek gehad,; heel positief gelukkig, dus R blij. Ik denk dat hij hier een gezellige tijd zal hebben. Wel zoekt hij naar een ander appartement of kamer, die wat dichter bij het centrum en de gezelligheid is. Hij moet nu bijna een half uur fietsen voordat hij op zijn werk is.
We zijn ook even langs Google gereden om een indruk te krijgen. Groot gebouw. vlak bij een prachtig complex van de voormalige gasworks. Google speelt het duidelijk low key, want hun naam is alleen bij de intree (hun logo) te vinden; verder nergens grote letters of neonverlichting. Toch wordt er hard gebouwd, want ze hebben inmiddels ook het grote gebouw ernaast, wat ze aan het eind van het jaar gevuld willen hebben.
's avonds hebben we meer dan heerlijk gegeten in een Japans restaurant (hoe kan het ook anders). Gelukkig hadden we gereserveerd, want toen we aankwamen stond er een hele rij mensen te wachten in het straatje om erin te mogen. Het was afgeladen vol. Kwalitatief heel erg goed en niet echt duur. Eten en kleren vallen qua kosten mee, maar huizen zijn niet te betalen. Kleine arbeidershuisjes gaan voor 1,5 miljoen euro. Er wordt dan ook enorm gebouwd. Allemaal compounds met rijen flats. Na Bahrein staan de meeste heiskranen in Dublin.

Vandaag nog even buiten Dublin geweest in een vissersdorpje ten Noorden van Dublin, waar alle vissersbootjes liggen en uiteraard heerlijke verse vis te koop is.

Teruggekomen in Nederland bleek het hier rotweer te zijn: natte sneeuwbuien en een beetje gladde wegen. Laat de Volvo nu weer gaan hikken vlak bij Roosendaal. Pappie is aan de kant van de weg gaan staan, maar hij wilde helemaal niet meer starten. Na een half uur gestaan te hebben en een aantal keren geprobeerd te starten wilden we net de ANWB bellen, toen hij het ineens weer deed. Hoop dat we straks als we naar de Wintersport gaan niet weer problemen hebben. Hij kan gewoon niet tegen stuifwater en stuifsneeuw. Pappie zal de auto nog eens laten nakijken voor we gaan.

Lieve Maarten, we genieten van je vele telefoontjes en je web-verhalen . Ik print alles uit inclusief de foto's en bewaar ze als een soort dagboek. Reinoud wenst je ook heel veel succes en natuurlijk ook heel veel plezier. Voor Sietske is het maar niets, want een half jaar is best een lange tijd. Deze Sytske zou het niet leuk vinden, maar gelukkig gaat de tijd altijd voorbij en daarna ben je het weer snel vergeten. Dus Sietske.... jij ook heel veel sterkte. In Dublin bloeide de crocussen en primula's al weer in de parken en het gras, dus de tijd gaat toch best weer snel.

Lieve Maarten, een dikke zoen en een spannende tijd. Toy, toy
Mam

Post a Comment

<< Neh, laat toch maar niet zien.